Montag, 24. Juni 2013

PROJEKT ZIEL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE" Zkoušíme rezepty krušnohorské kuchyně ... Wir probieren Rezepte erzgebirgischer Küche ...

Pod vedením p. Michaely Kaštánkové, učitelky odborného výcviku, si žáci 1. a 2. ročníku (tříd S1A, S1B a S2S) měli možnost v rámci projektu „ERZGEBIRGE/ KRUŠNOHOŘÍ KULINARISCH ERLEBEN - Regionale Küche als Ausdruck einer (wiederentdeckten) gemeinsamen Identität im sächsisch-böhmischen Grenzraum“ vyzkoušet přípravu pokrmů krušnohorské kuchyně jako např. brambrdle, husí polévku s fazolemi, houbový guláš nebo bramborové trojhránky apod. Nechyběly ani pokrmy z obyčejných ingrediencí, jako jsou brambory, čočka nebo maso, které se na talíř dostávaly kvůli hospodářské situaci zdejších obyvatel.


Více informací o projektu ..., Projektový blog ..., Fotogalerie (M. Kaštánková), Fotogalerie (K. Budínová)

Autorka fotografií: Michaela Kaštánková, Kateřina Budínová

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen