Montag, 28. Oktober 2013

TRADIČNÍ KRUŠNOHORSKÁ GASTRONOMIE PREZENTACE PROJEKTU ZIEL 3 PŘI ZNOVUOTEVŘENÍ ROZHLEDNY NA KLÍNOVCI - 28.10.2014

Žáci oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01) s učiteli SOŠ a SOU Nejdek prezentovali dne 28.10.2013 při příležitostislavnostního otevření rozhledny na Klínovci a nové příjezdové komunikace ověřené recepty tradiční krušnohorské kuchyně. Společně s projektovým partnerem Berufsschulzentrum v saském Annaberg-Buchholz za finanční podpory programu Ziel 3 se koordinátoři projektu „ERZGEBIRGE/ KRUŠNOHOŘÍ KULINARISCH ERLEBEN - Regionale Küche als Ausdruck einer (wiederentdeckten) gemeinsamen Identität im sächsisch-böhmischen Grenzraum“ snažili všem přítomným hostům přiblížit projektové aktivity a více než 500 lidí mohlo ochutnat např. staročeskou sekaninu, bramborový koláč nebo sušenky nazývanépepřenky. Svojí účastí podpořili danou akci zástupce Sächsische Aufbaubank Dresden, zástupce zřizovatele - radní p. Ing. Petr Navrátil a vedoucí vedoucí Odboru školství mládeže a tělovýchovy Karlovarského kraje p. Ing. Jana Trantinová, nechyběl ani p.Prof. Gotthard B. Schicker s chotí. Žáci i učitelé na závěr viděli i vzdálenou horu Říp.


Příklady ověřených receptů ..., Více informací o projektu ..., Fotogalerie ...

Autor článku: Petr Svatoň

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen