Donnerstag, 16. Mai 2013

PROJEKT ZIEL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE" Navštěva p. Prof. Gottharda B. Schickera s chotí - 16.5.2013

Znáte-li některý tradiční krušnohorský recept nebo jednoduchý pracovní postup? Prosíme Vás o spolupráci při objevování a hledání kořenů tradiční krušnohorské gastronomie.

Setkáním s p. Prof. Schickerem pokračujeme v analýze oblasti gastronomie a hledáme možné uplatnění historických receptů v moderní kuchyni. Chceme co nejvíce navázat na tradiční pokrmy krušnohorské kuchyně, obzvláště zkoušením historických receptů s cílem kooperativních aktivit škol a center odborné přípravy pro stravování na obou stranách hranice - nejen na tradiční pokrmy, ale především na jídla, která byla typická pro chudší obyvatele regionu jako Rauchermad nebo takéRaachemaad - šlo o vařené, nastrouhané a na pánvi smažené brambory s trochou mouky.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen