Mittwoch, 16. April 2014

POKRMY, ZVYKY A SYMBOLY KRUŠNOHORSKÝCH VELIKONOC/ GERICHTE, BRÄUCHE UND SYMBOLE DER ERZGEBIRGISCHEN OSTERN


Dne 16. dubna 2014 proběhla na Velikočních trzích v Karlových Varech opětovná prezentace projektu s dotačním titutem CÍL3 Kulinářské zážitky v Krušnohoří/ Erzgebirge podporovaného Evropskou unií. Zájemci z řad veřejnosti se mohli seznámit s rituály a zvyky typickými nejen pro krušnohorské vesničky - se symbolikou čísla devět a s původní receturou polévky devíti bylin, s koledováním o červené vejce a používáním tzv. "velikonoční vody". Nedílnou součást prezentace tvořily především nabízené pokrmy jako velikonoční nádivka, beránek, mazanec či různě kreativně nazdobené tvary z lineckého těsta.

Prosíme Vás o spolupráci při objevování a hledání kořenů tradiční krušnohorské gastronomie. Znáte-li některý tradiční krušnohorský recept, zašlete jeho název a jednoduchý pracovní postup na naši adresu: SOŠ a SOU Nejdek, Rooseveltova 600, 362 21 Nejdek. Uvítáme informační prameny, starý sešit s recepty nebo zapsanou vzpomínku z vyprávění pamětníků. Na obálku napište heslo. Budete-li mít zájem, kontaktní informace Vám poskytneme na adresewww.sosnejdek.cz. Elektronicky na adresu: petr.svaton@cmail.cz nebo můžete přispět do našeho projektového blogu.





Fotogalerie ... , Leták ke stažení ..., Flugblatt zum Herunterladen ...Projektový blog ..., Kalendář pokrmů ..., Více informací o projektu ...

Autor článku a propagačních materiálů: Petr Svatoň

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen