Mittwoch, 25. Juni 2014

GESCHICHTEN DER KARLSBADER GASTRONOMIE … GEMEINSAM DEN KURORT ENTDECKEN PŘÍBĚHY KARLOVARSKÉ GASTRONOMIE … SPOLEČNÉ OBJEVOVÁNÍ LÁZNÍ PROJEKT ZIEL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE" ...

Dne 25. června se opět uskutečnilo další společné vaření německých a českých žáků - tentokráte opět s výběrem z BSZ Annaberg-Buchholz. Žáci se snažili ověřit původní recept kopřivové polévky (Brennesel-Suppe), ševcovskou pánev (Schuster-Pfanne) a upekli také karlovarský koláč (Karlsbader Kuchen) dle receptu Magdaleny Dobromily Rettigové z její "Domácí kuchařky". Recept pro hlavní chod "České nasolené/ uzené maso se šafránovo-česnekovou omáčkou a knedlíkem (Böhmisches Pökel-/ Selchfleisch mit Safran-Knoblauch Soße und Knödeln) pocházel tentokráte z Lukavec u Lovosic.


Po společném vaření se žáci účastnili opět řady her a v průběhu odpoledne všichni využili opravdu vyjímečné příležitosti prohlédnout si gastronomický provoz hotelu Imperial v Karlových Varech. Kromě gastronomického servisu mohli nahlédnout do práce místních kuchařů, kteřé byli oceněni na několika mezinárodních kulinářských soutěžích.

Činnost v rámci projektu ZIEL 3 Erzgebirge/ Krušnohoří kulinarisch erleben dotovaného z prostředků Evropské unie bude pokračovat již3. července v Annabergu společným výletem k rozhledně a hotelu na vrchol Pöllberg (834 m n.m.).




Více informací o projektu ..., Fotogalerie 1 - © Petr Svatoň, Fotogalerie 2 - © Kateřina Budínová



Autor článku, publikace projektu: Petr Svatoň

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen