Dienstag, 30. September 2014

SOUTĚŽ VE VAŘENÍ KRUŠNOHORSKÝCH POKRMŮ - KARÁSKY 2. ROČNÍK - PROJEKT ZIEL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE" ... - 30.9.2014

V úterý 30. září 2014 si žáci tříd S2A a S2S oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01) zasoutěžili ve výrobě houstiček – Karásků. Tyto houstičky jsou typickou přílohou k pokrmu Uzené maso se šafránovo-česnekovou omáčkou. Tento recept poskytla naší škole paní Božena Krautová/Nácalová z obce Lukavec u Lovosic v souvislosti s naší účastí v projektu Ziel 3/ Cíl 3„Kulinářské zážitky v Krušnohoří/ Erzgebirge“. Soutěže se zúčastnilo celkem 16 žáků rozdělených do dvojic. Úkolem bylo zadělat kynuté těsto přesně podle receptu. Z poloviny těsta vyrobit pletené houstičky – Karásky a z druhé poloviny libovolné tvary dle vlastní fantazie. Pod šikovnýma rukama žáků tak vznikaly krásné houstičky, preclíky, uzlíky, točenky, kytičky, copánky apod. Po upečení houstiček od všech soutěžících, žáci vybrali své nejpovedenější karásky. Vyhodnotit ty nejlepší nebylo vůbec snadné, krásné byly všechny. Tři nejlepší dvojice obdržely diplomy a věcné ceny, ostatním žákům za snahu byly předány pochvalné listy a sladkosti. Zatímco se pět dvojic pustilo do zadělávání těsta, zbývající tři dvojice během čekání na místo u „válu“ začali s přípravou Uzeného masa se šafránovo-česnekovou omáčkou. Snaha se vyplatila, maso i omáčka byly vynikající. Což mohli potvrdit všichni žáci i učitelky odborného výcviku. Všichni jsme si pochutnali. Soutěž a společné vaření pro žáky druhých ročníků oboru Stravovací a ubytovací služby připravily učitelky odborného výcviku Kateřina Budínová, Michaela Kaštánková Pecháčová,Marie Gerdorfová a Eva Joklová.



Více informací o projektu ..., Fotogalerie 1 - © Kateřina Budínová ..., Fotogalerie 2 - © Michaela Kaštánková ...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen