Donnerstag, 18. Dezember 2014

ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE CÍL3/ ZIEL3 "KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ KRUŠNOHOŘÍ - UKONČENÍ PROJEKTU - POKRAČOVÁNÍ TRADICE ..." PROJEKT ZIEL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE" ... - 17.12.2014

Pro žáky i učitele SOŠ a SOU Nejdek a BSZ Annaberg-Buchholz byl dne 17. prosince 2014 slavnostně ukončen projekt s dotačním titulem CÍL3/ ZIEL3 „Kulinářské zážitky v Krušnohoří/ Erzgebirge" - Regionální kuchyně jako výraz (znovuobjevené společné identity v sasko-českém pohraničí" v krásných prostorách Krajského úřadu ve městě Annaberg-Buchholz. Za účasti p. starosty města Annaberg-Buchholz p. Thomase Proksche se uskutečnilo krátké shrnutí projektových aktivit v průběhu dvou let nejen ze strany lead partnera - Wirtschaftsförderung Erzgebirge GmbH (Podpory hospodářství Krušnohoří, s.r.o.) a dalších projektových partnerů - Tourismusverband Erzgebirge e.V. (Turistického spolku Krušnohoří, o.p.s.), ale i zástupců škol.Jednotlivé příspěvky se soustředily na téma "Jídlo jako tradice a identita" s důrazem na udržitelnost projektu, jehož hlavním motem jsou "zděděné pokrmy" v podobě znovuobjevených receptů a skutečností z oblasti kulturních dějin krušnohorského regionu na obou stranách hranice.



Projektový kalendář ..., Fotogalerie - © Peter Weigel ...

Autor článku, propagace projektu: Peter Weigel

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen