Dienstag, 14. April 2015

PODPORA VÝROČNÍ KONFERENCE SÄCHSISCHE AUFBAUBANK V KARLOVÝCH VARECH UKÁZKOVÝ DEN PRÁCE ŽÁKŮ OBORU STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY (65-51-E/01) V RÁMCI UDRŽITELNOSTI PROJEKTU CÍL 3 "KULINÁŘSKÉ ZÁŽITKY V KRUŠNOHOŘÍ/ ERZGEBIRGE" - 14.4.2015

Všestrannému rozvoji česko-saského příhraničního regionu přispěli naši žáci a vyučující odborného výcviku oboru Stravovací a ubytovací služby (65-51-E/01), když v úterý dne 14. dubna 2014byli jako tým vybráni Saskou rozvojovou bankou (Sächsische Aufbaubank) pro přípravu poledního menu na základě ověřených receptur projektu “Kulinářské zážitky v Krušnohoří/ Erzgebirge“.

Výměnou oboustranných zkušeností s Lead partnerem projektu Wirtchaftsförderung Erzgebirge GmbH (Úřad pro podporu hospodářství Krušné hory GmbH (s.r.o.) a dalšími projektovými partnery: Tourismusverband Erzgebirge (Turistického spolku Krušnohoří, o.p.s.), Berufsschulzentrum für Ernährung, Technik und Wirtschaft včetně Krajského úřadu ve městě Annaberg-Buchholz se podařilo realizovat projekt, který je především inspirací pro další návazné oblasti regionálního přeshraničního rozvoje.

Roční konferenci saské banky v prostorách hotelu Dvorana v Karlových Varech netvořila jen samotná prezentace původních pokrmů jako bílé zelné polévky, českého pivního masa,staročeské sekaniny apod. Cílem bylo především zachování kontinuity a rozvoj marketingových strategií v oblasti gastronomie, kultury, tradic vše s důrazem na dvojjazyčnost. Účastníky konference vyzkoušel p. Mgr. Josef Dvořáček, ředitel školy, také z jejich znalostí regionu. Nejlepší odpovědi byly ohodnocené knihou „Erb-Gerichte/ Pokrmy našich babiček“, na které se také naše škola velkou měrou překladatelsky podílela.



Více informací o projektu ..., Projektový kalendář ...,
Oficiální stránka priojektu ..., Erzgebirge kulinarisch ..., Fotogalerie - © Peter Weigel

Autor článku a fotografií: Peter Weigel, manažer projekt

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen